Bijdragen aan de IT-infrastructuur en lopende projecten

Momenteel ben ik IT-specialist Infra & Beheer bij een financiële instelling, waar ik via Xiphos gedetacheerd ben. Hier werk ik met een zeer diverse IT-omgeving; Linux, Windows Server Machines en een erg divers applicatielandschap. Ook werk ik onder andere met Citrix, Azure, Office 365, ADFS en Server 2012 tot 2019.

Een van mijn werkzaamheden is het meedraaien in verschillende migratietrajecten van diverse applicaties naar de Cloud, met als basis Azure.

Favoriete aspecten en ontwikkeling

Het allerleukste vind ik dat ik echt kan bijdragen aan de IT-infrastructuur en de projecten die er lopen. Iedere dag is voor mij een uitdaging en dat wil ik graag zo houden. Het liefste doe ik namelijk zo veel mogelijk kennis op en doordat ik elke dag weer met iets anders druk ben, lukt dit aardig! Het is dan ook niet voor niks dat ik voor detachering gekozen heb! Elke IT-keuken brengt mij weer nieuwe kennis en dat is ideaal om mezelf te blijven ontwikkelen.

Het is misschien geen verrassing, maar net als veel andere collega’s blijf ik mezelf ontwikkelen door certificeringen te behalen. Veel eindklanten stellen dit namelijk ook als ‘knock out’ om bij hen aan de slag te mogen gaan. In 2019 heb ik MCSE 365 afgerond en momenteel ben ik bezig met MCSA 2016.

Als ik kijk naar de ontwikkeling op langere termijn, zou ik graag willen doorgroeien tot Senior IT Consultant binnen Microsoft 365/ Azure platform.

Xiphos

In mijn zoektocht naar een nieuwe baan, heb ik destijds vooral gelet op het gevoel dat een werkgever me gaf. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat ik een fijne werkgever heb waarbij ik me thuis voel. Na diverse gesprekken bij verschillende werkgevers gehad te hebben, kwam Xiphos voor mij naar voren als dé werkgever waar ik dat gevoel bij had en zo startte mijn carrière.

Een combinatie van veel aspecten zorgt ervoor dat ik Xiphos als goede werkgever zie. Het uitgangspunt is hierbij dat ik als werknemer gewaardeerd word. Dit is iets waar ik erg veel waarde aan hecht.

Piet Baarssen

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Schuiven naar boven