Angelique van Schaik | Xiphos

Ik ben Angelique van Schaick en ik ben in 2008 door toeval in de IT gerold, nadat mij de vraag werd gesteld of ik een Servicedesk op wilde gaan zetten. Zo enthousiast als ik ben, heb ik gelijk die kans gepakt. Zo ben ik in de wondere wereld van de IT terecht gekomen.

Ik heb een militaire achtergrond, dus mij staande houden in een mannenwereld is voor mij niet nieuw. Wat wel nieuw is? Communiceren. Dat was én is nog steeds wel een uitdaging. Veel IT-medewerkers communiceren in hun eigen taal of gewoon helemaal niet. Hier zie je nu wel een kentering in komen. Men gaat steeds meer inzien dat communiceren hen wel verder brengt, maar ook dat het makkelijker schakelen is met de klant. Bij Xiphos besteden ze hier overigens ook veel aandacht aan. Ze bieden hun medewerkers bijvoorbeeld een training Effectief Communiceren voor IT-professionals aan.

Ik heb inmiddels veel ervaring opgedaan door het opzetten van diverse Servicedesks bij verschillende organisaties. Van Medisch, Gemeenten tot aan het Bankwezen. Het leuke van een Servicedesk is dat je in aanraking komt met jong en oud. Van heel klantgericht tot oplossingsgericht.

Ik ben altijd met open armen ontvangen, maar het was ook wel aftasten. Wie is zij en wat komt zij doen? Men vindt het ook wel prettig om een vrouw in hun midden te hebben. Het geeft andere gesprekken en andere inzichten.  

Wat vinden haar collega’s?

Theo

Angelique is in mijn ogen, zoals dat tegenwoordig heet, een powerwoman! Normaliter gebruik ik dit soort woorden niet, maar het typeert haar wel. Ze staat sterk in een overwegend door mannen gedomineerde wereld.

Ze heeft een moeilijk begin gehad bij haar klus bij DNB, maar daar heeft ze zich erg goed overheen gezet. Overigens lag de moeilijkheidsgraad niet bij haar, maar meer in de overdracht van zaken.

Chapeau voor dit mooie mens!

Raymond

Angelique heeft mij gevraagd om een stukje tekst te schrijven over “een vrouw in de ICT”. Ik heb in het verleden met verschillende vrouwen in de ICT gewerkt en daar zit erg veel verschil in. Angelique is in mijn inziens een echte vrouw en dat zie ik ook terug in het werk. Waarbij mannen vaak wat star en rechtlijnig denken, zie je Angelique al snel pragmatisch zaken oplossen. Daarnaast vind ik het een hele fijne persoonlijkheid om mee te werken. Ik hoef veelal maar een half woord te geven en aan te geven dat het belangrijk is. Dan kan ik het eigenlijk gewoon los laten (doe ik niet), maar zie dat ze zich er in vastbijt en niet eerder los laat dan ze tevreden is. Kort samengevat een leuke, spontane en enthousiaste collega waar ik veel aan heb!

Leroy

Angelique betekend dynamiek! Het hebben van een vrouw als Angelique, in een team van mannen, zorgt voor een plezierige verandering van sfeer en werk ethiek. Waarbij zij als persoon zorgt voor daad en slagkracht, betekend het ook een socialer team met meer aandacht voor de details die bij het werk komen kijken.  Een must voor elke organisatie!

Angelique van Schaick 

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Schuiven naar boven