Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt

Van jongs af aan hou ik mezelf al bezig met IT-gerelateerde zaken. Het was altijd al écht mijn grote hobby. Na lang te hebben nagedacht over wat ik nou leuk vond en ik mijn werk van wilde gaan maken, bleef het vak IT steeds terugkomen. Hierdoor heb ik destijds dan ook besloten om mijn carrière aan de IT te gaan wijden, wat mij overigens nog altijd heel goed bevalt. Ik heb van mijn hobby dus mijn werk gemaakt!

Op 11 november 2019 ben ik in dienst gekomen bij Xiphos. Toevallig was mijn oud-collega Ayrton ook op zoek naar een nieuwe baan en was hij op gesprek geweest bij Xiphos. Hij was zo enthousiast dat ik op de website ben gaan kijken. Hier zag ik direct waar ik naar op zoek was: de vacature voor Junior Systeembeheerder. 

Mijn vorige werkgever kon mij geen doorgroeimogelijkheden meer bieden. Ik werd veel op IT-support opdrachten geplaatst, terwijl ik liever dieper de techniek in wilde. Ik wilde graag verder groeien en ervaring op doen als Junior Systeembeheerder binnen de ICT-detachering.

Werken in de detachering biedt mij de kans om mezelf continu te blijven ontwikkelen. Daarbij zorgen de verschillende werkomgevingen er ook voor dat ik mezelf snel aanpas, aangezien geen omgeving hetzelfde is. Tijdens een nieuwe opdracht word je echt in het diepe gegooid. Hierdoor leer ik mij in de IT-infrastructuur te verdiepen en snel een omgeving te leren kennen. Ik ben inmiddels dan ook snel zelfredzaam binnen nieuwe omgevingen.

Sinds Microsoft de Cloud aantrekkelijk heeft gemaakt, voor zowel klanten als beheerders/engineers, ben ik bezig mij hier meer in te verdiepen. Denk hierbij o.a. aan Microsoft365, Azure en alle Microsoft services die hieronder vallen. Over 5 jaar zie ik mijzelf werken als Systeembeheer/Engineer met Cloud als specialisatie.

Ik ben erg tevreden met Xiphos als werkgever. Ik zit momenteel op een leuke klus waarbij ik relevante werkervaring opdoe en daarbij heb ik duidelijke afspraken met Xiphos over certificering en mijn persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor zit ik voorlopig goed om mijn plek.

Donovan Dandel
Junior Migratie Engineer

Blogs

Wil jij weten hoe het is om bij Xiphos te werken? Lees hier de blogs van onze collega's. Ze delen graag hun ervaringen.

Meet the team

Meet Donovan! Hij vertelt graag meer over zichzelf. In Meet the team kun jij de mensen achter Xiphos leren kennen.

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Schuiven naar boven