Recruiter en Fieldmanager in 1: dé ideale combinatie

Hi, mijn naam is Sarah en ik ben binnen Xiphos zowel Recruiter als Fieldmanager. Deze combinatie is voor mij ideaal. Ik zal je vertellen waarom!

Het leukste aan mijn werk als Recruiter is dat ik met verschillende type mensen te maken krijg. Uiteraard IT’ers, maar het zijn allemaal mensen met verschillende karakters. De ene keer spreek je kandidaten die niet weten waar ze heen willen in hun carrière en de andere keer spreek je juist kandidaten die als een ware helderziende hun hele carrièrepad al voorbereid en uitgestippeld hebben. Waarbij ze, na een gesprek met mij, er ineens anders over gaan denken. Dat is stiekem voor mij dé leukste uitdaging! Mensen inspireren is iets wat ik namelijk heel graag doe!

Mij maakt het overigens niet uit wie ik tegenover me heb zitten, als ik diegene maar op een fijne manier kan helpen, adviseren, inspireren en sturing kan geven waar nodig. Daarnaast is het een win-win situatie als we binnen Xiphos iets voor elkaar kunnen betekenen.

Als Recruiter kan ik mijn huidige netwerk goed gebruiken om de juiste kandidaten te vinden. Ik vind het overigens wel heel erg leuk om anders te zijn dan andere Recruiters. Ik ga altijd op zoek zijn naar een “out of the box” manier om iemand te benaderen of om ervoor te zorgen dat ik die kandidaat te spreken krijg. Mijn doorzettingsvermogen komt bij Recruitment erg goed van pas. Ik ben namelijk niet voor 1 gat te vangen. Wel voor een diep gat trouwens, want als Recruiter moet je vaak in het diepe springen, omdat er zoveel concurrentie is en de gemiddelde IT`er soms wel genoeg van ons heeft.


Zoals eerder geschreven ben ik naast Recruiter ook Fieldmanager. Wat kort gezegd betekent dat ik mijn IT-collega`s, die via Xiphos werkzaam zijn bij een opdrachtgever, de juiste richting op help en gedurende het project coach. Ik ga regelmatig bij ze langs en we spreken elkaar veel. De koers hebben we uiteraard samen bepaald. Het is hierbij belangrijk dat deze sturing zowel voor Xiphos als voor mijn collega de juiste is. Zo komen we namelijk tot een goed resultaat. Is alles hierbij mogelijk? Zeker niet.
Als iemand bij mij aanklopt om een toneelopleiding te mogen volgen, dan zal ik hem toch adviseren om de Sales in te gaan. Grapje hoor, voordat ik mijn collega Accountmanagers een jaar lang hoor klagen over mijn stukje tekst 😉.

Terugkomend op de vraag of alles mogelijk is… Er is veel mogelijk als je bij Xiphos werkt en je jezelf wilt blijven ontwikkelen. Maar daarin zijn we (en ben ik) wel heel realistisch en eerlijk als deze ontwikkelingen niet aansluiten bij hetgeen die persoon doet of waar wij als organisatie naar toe willen. Meestal komen we hier al in een 1e gesprek achter. Vandaar de goede match Recruiter/Fieldmanager. 

Verder is Fieldmanager een gewaardeerde rol. Want zo goed als dat ik mijn collega`s wil inspireren, adviseren en sturing wil geven, krijg ik dat ook van mijn collega’s terug tijdens mijn Fieldmanagement gesprekken. Ik leer van iedereen! 

Er zijn ongeveer 12 jongens binnen Xiphos die ik mag begeleiden als Fieldmanager. Wat ik ontzettend leuk vind! Iedereen is anders en samen zijn we toch een goed team. Ik heb ook een leuke app-groep met mijn “Fieldjongens”, want zo noem ik ze. Ik voel me stiekem ook een soort moedergans. Naast het feit dat er hoop humor en socialiteit is, zijn er ook afspraken die nageleefd moeten worden. Want we willen wel ergens naartoe groeien met elkaar en daarin moeten we scherp blijven. Vooral in deze tijd. Ik ben daarom van mening dat de rol Fieldmanager an sich al een toegevoegde waarde biedt binnen Xiphos. 

De combinatie van humor hebben, sociaal en toch ook professioneel zijn, zijn de kwaliteiten die mij als Fieldmanager onderscheiden. Uiteindelijk doet iedereen het op zijn of haar manier en is er natuurlijk geen goede of foute manier. Het doel is dat je samen met je collega een passende manier vindt voor een goede samenwerking, sturing en communicatie. Als het zo is dat mijn collega liever een gesprek heeft in de kroeg met een lekker biertje of juist in een stille ruimte dan pas ik me aan. Want uiteindelijk willen we een resultaat bereiken. 

Dat dit allemaal mogelijk is binnen Xiphos, geeft mij een gevoel van vrijheid. En dat is wat ik nodig heb in m`n werk. Vrijheid om dingen te ondernemen die net even iets anders zijn.

En dan is de kers op de taart dat nieuwe collega’s zelf mogen kiezen tussen een Fieldmanager met stijl blond haar of met bruin krullend haar (that’s me) 😉. 

Sarah

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Schuiven naar boven