ICT kennis up to date

De ICTkennis van Xiphos

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om jezelf te blijven ontwikkelen binnen het vakgebied waarin je werkzaam bent. Binnen de ICT is dit natuurlijk helemaal het geval. Technieken, applicaties, processen en methodieken ontwikkelen zich in rap tempo. Wanneer je als ICT professional het ICT landschap beheert, migreert, inricht of misschien wel opbouwt, moet je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen.

Toch blijkt dat veel werkgevers onvoldoende aandacht besteden aan het opleiden van hun ICT professionals of er is te weinig budget. Vreemd eigenlijk, want om als ICT professional continue waarde toe te kunnen voegen dien je altijd een stap voor te lopen op de nieuwe technieken die gaan komen. Vandaag de dag is een goed werkend ICT landschap van essentieel belang om een organisatie succesvol te laten zijn en te kunnen laten groeien. Het is in feite de motor waarop de organisatie draait.

Bij Xiphos pakken wij het heel anders aan. Opleiding & ontwikkeling voor onze ICT professionals, zowel op het gebied van techniek als persoonlijke ontwikkeling, staan altijd bovenaan. Wij bieden onze professionals een gestructureerd persoonlijk ontwikkelingsplan waarin duidelijke en haalbare doelstellingen worden vastgelegd die altijd zijn gericht op de toekomst. Geen gevecht voor opleidingsbudget maar een werkgever die je adviseert en faciliteert welke opleidingen of certificaten je kan halen om relevant te blijven in de ICT markt. Zowel gericht op persoonlijke ontwikkeling als diverse ICT certificeringen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ITIL©, PRINCE2©, Microsoft en VMware, maar ook communicatietrainingen.

Het is belangrijk dat onze ICT professionals altijd waarde kunnen toevoegen bij onze klanten, onze slogan is niet voor niks ‘’We Add Value’’. De professional blijft continue uitgedaagd en kan zich steeds meer profileren als consultant, oftewel een adviesorgaan, bij de klant. Voor onze professionals wordt het werk nog leuker wanneer zij de kans krijgen, of in staat zijn deze te creëren, om hun eigen ideeën en oplossingen te implementeren bij onze klanten en opdrachtgevers.

Wij faciliteren dit grotendeels vanuit onze eigen Xiphos Academy. Veel trainingen verzorgen wij inhouse waar wij een speciale opleidingsruimte voor hebben ingericht. En met succes! Het afgelopen jaar hebben onze professionals ruim 50 opleidingen en certificaten behaald. Variërend van servicemanagement, technische certificeringen en zelfs HBO studies. Dit bleek zo succesvol dat wij deze opleidingstrajecten en trainingen ook aanbieden aan andere organisaties.

Kortom, bij Xiphos geldt voor het onderwerp opleiding & ontwikkeling “The Sky is the Limit!’’.

Eveline Bos

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Schuiven naar boven