IT-gerelateerde problemen oplossen

Werken bij Xiphos is IT gerelateerde oplossingen bedenken

Hoe het begon


Inmiddels is het alweer vijf jaar geleden dat ik bij Xiphos ben begonnen, in die tijd was het zelfs nog Tortus. Via een oud-collega, die daar al werkzaam was, hoorde ik dat het een prettige werkgever was. Hierbij kan je denken aan leuke opdrachten, gezellige collega’s, maar ook goede arbeidsvoorwaarden.
Door zijn aanbeveling, en het feit dat ik via mijn vorige werkgever steeds weer op korte IT-klussen terecht kwam, heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken. Op LinkedIn heb ik Frank Konijnenbelt opgezocht, een connectieverzoek gestuurd en na acceptatie via een berichtje aangegeven wie ik ben, wat ik op dat moment deed, wat ik zocht en de vraag of Frank mij kon helpen.

Niet lang daarna werd ik uitgenodigd op kantoor om onder het genot van een kop koffie kennis te maken. Deze kennismaking beviel beide partijen goed en de aanbieding werd dan ook snel getekend. Tot op de dag van vandaag heb ik daar zeker geen spijt van.

De functie

Nog geen week later ben ik begonnen als werkplekbeheerder bij een opdrachtgever in Leusden, en hier werk ik nu nog steeds! Ondanks dat detachering mij aanspreekt omdat ik het leuk vind om in meerdere keukens te kijken, wilde ik een opdracht waar ik voor langere tijd zou kunnen blijven. Nou, dat is dus wel gelukt!

Vanuit mijn rol zijn we een spin in het web, er zit een stukje (junior) systeembeheer aan vast, maar ook aspecten van functioneel- en applicatiebeheer. Dat maakt dat de dag nooit hetzelfde is en je vooraf niet weet wat je kunt gaan verwachten. We zitten (letterlijk) midden in de business. Het leuke hieraan vind ik dat je op deze manier veel mensen binnen de organisatie leert kennen en het altijd een gezellige werkdag is. Wanneer de senior afwezig is, vloeien zijn taken en verantwoordelijkheden door naar mij, waardoor ik weer nieuwe dingen leer. Dit zorgt er, samen met de leuke werksfeer, dan ook voor dat ik me goed besef waar ik het voor doe.

Kortom: IT-gerelateerde problemen oplossen is mijn kerntaak! Mijn bijdrage is dat ik dit zo goed, snel en efficiënt mogelijk doe om down-time voor de eindgebruiker te verminderen.

IT-omgeving

Oké, nu even het technische aspect wat betreft de omgeving. Ik werk met een Windows-based omgeving met meerdere domeinen, voorzien van Windows clients, Macbooks en Chromebooks.
Werkplekken worden uitgerold middels SCCM, maar het Windows 10 project dat nu loopt werkt met Intune. Tot dit in productie is genomen moeten we het doen met Windows 7 en Windows 8.1 werkplekken en een breed scala aan (legacy) bedrijfsapplicaties.
Printers zijn van Ricoh met Equitrac als follow-me-printing-oplossing. Infrabeheer is grotendeels outsourced naar Cognizant, netwerkbeheer bij T-Systems. Er wordt gebruik gemaakt van AWS en een stukje Citrix. Er hangen Cisco AP’s door het gebouw voor de WiFi.

Favoriete aspecten

Het is al even benoemd, maar de afwisseling en het feit dat ik de organisatie(structuur) en de medewerkers goed ken, maakt de opdracht leuk. Ook dat mijn hobby’s en interesses hier samenkomen, maakt het tot een interessante werkomgeving.

Uitdagingen

Mijn grootste uitdaging is een goede parkeerplek vinden, dicht bij de ingang! Geintje. Doordat elke dag anders is, wordt er veel gevergd van je improvisatievermogen. Ook moet je de weg goed weten binnen het bedrijf, er zijn nog genoeg zaken zonder eigenaar en veel afdelingen doen dingen op eigen houtje, maar kloppen dan wel bij je aan als er iets niet goed gaat of niet goed functioneert. Je moet dan ook assertief kunnen zijn of de organisatie voldoende kennen om ze alsnog verder te kunnen helpen.

Blijven ontwikkelen

Enkel in de techniek zitten geeft mij geen voldoening meer. Ik voel me goed als ik een schakel ben tussen business en techniek. Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik gedurende één jaar het HBO-traject ‘Functioneel beheer’. Daarnaast heb ik de afgelopen tijd IT certificeringen behaald met betrekking tot verschillende beheer-frameworks. Enkel in de techniek zitten geeft mij geen voldoening meer. Ik voel me goed als ik een schakel ben tussen business en techniek. Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik gedurende één jaar het HBO-traject ‘Functioneel beheer’.

Xiphos als werkgever

Voor mij is Xiphos een goede werkgever door de korte lijntjes richting directie en het feit dat alles bespreekbaar is. Als er problemen zijn wordt er gezocht naar een oplossing die voor alle partijen goed uitpakt. Xiphos staat open voor ideeën en denkt altijd met me mee. Ook vind ik het fijn dat ik samen met mijn Fieldmanager kan sparren over mijn carrière pad. Welke kant ik ook op wil, met Selcan kan ik altijd een goede how-to vinden om te blijven groeien.

 

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Schuiven naar boven