Mijn eerste werkweek bij Xiphos

Xiphos Managed Services

Het is vrijdagmiddag en mijn eerste werkweek zit er bijna op. Daar is natuurlijk het een en ander aan vooraf gegaan, daar vertel ik jullie in deze blog wat meer over.

Voorafgaand

Laten we bij het begin beginnen. Na de middelbare school ben ik begonnen aan een mbo-niveau 2 opleiding, daarna mbo-niveau 3 en toen ook deze succesvol afgerond was, ben ik begonnen aan de opleiding ICT-beheer niveau 4. Via een BBL-traject, waarbij ik vier dagen per week werkzaam was bij een softwarebedrijf en één dag per week in de schoolbanken zat, heb ik ook niveau 4 behaald. En toen was het zo ver, ik was klaar voor het werkveld! Bij hetzelfde softwarebedrijf, ben ik de eerste paar maanden in dienst gegaan. Al snel merkte ik dat ik hier niet kon doorgroeien. In de tussentijd had ik nog steeds goed contact met oud-klasgenootjes, die ook allemaal het werkveld in zijn gegaan. Vincent, een van de oud-klasgenootjes die ook werkzaam is bij Xiphos, vertelde mij over zijn ervaringen bij Xiphos. Zo vertelde hij dat er bij Xiphos mogelijkheden zijn voor detachering en deta-vast, maar dat er ook functies beschikbaar zijn voor intern. Deze vele mogelijkheden trokken mij wel, dus besloot ik om in contact te komen met een van de recruiters.

Sollicitatieproces

Na telefonisch contact te hebben gehad met Sarah van Dorth, ben ik bij haar op sollicitatiegesprek gekomen. Het was een heel prettig gesprek, voornamelijk gericht op kennismaking. Wat wil ik? Hoe kan Xiphos daarin een rol spelen? We hadden fijn contact en alles voelde goed. Vanuit beide kanten is er dan ook besloten om elkaar beter te leren kennen in een tweede gesprek. Dit gesprek was vooral gericht op het verkennen van de mogelijkheden. Voor mij waren er meerdere opties mogelijk. Mijn profiel sluit namelijk aan bij de klantaanvragen voor detachering, maar ook zag Xiphos kansen voor mij voor een interne functie. Beide hadden veel kansen om door te groeien, maar mede doordat mijn oud-klasgenoten intern zitten, is ook mijn keuze hierop gevallen.

De eerste week

De aanbieding werd getekend en toen kon het beginnen; mijn eerste werkweek bij Xiphos. De eerste week heb ik als relaxt ervaren. Ik werd door Sarah goed wegwijs gemaakt binnen het bedrijf en ook mijn collega’s van de afdeling helpen me goed op weg. De werkzaamheden van de eerste week waren vooral gericht op mezelf wegwijs maken. Zo heb ik vaak met collega’s meegekeken, lees ik veel informatie over klanten, zodat ik ze goed kan gaan helpen en ik heb uitleg gekregen over programma’s als TOPdesk en crypto. Ook heb ik al wat kleine werkzaamheden op me genomen, bijvoorbeeld het configureren van wifikastjes voor een van de klanten.

Blijven ontwikkelen

Ondanks dat de eerste werkweek nog maar net voorbij is, wil ik toch graag een blik op de toekomst werpen, ik wil mezelf namelijk blijven ontwikkelen. In de nabije toekomst hoop ik mijn ITIL 4 certificaat te behalen, daar ben ik sinds de eerste werkdag hard voor aan het studeren. Wanneer dat certificaat binnen is wil ik me richten op Office 365. Als we kijken naar de verre toekomst, zou ik graag willen doorgroeien naar netwerk- of systeembeheerder. Gelukkig ben ik daarvoor bij Xiphos op de goede plek, omdat zij er samen met mij alles aan doen om te kunnen blijven doorgroeien.

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Schuiven naar boven