Succesvolle BBL-trajecten bestaan nog

Over Succesvolle BBL trajecten

Tegenwoordig is deelnemen aan een BBL-traject best lastig. Studenten kunnen niet altijd een geschikt bedrijf vinden waar zij een BBL-contract kunnen krijgen. Dat niet alleen, het komt helaas ook voor dat ze tussentijds moeten stoppen. Dit omdat werkgevers, om wat voor reden dan ook, toch niet het volledige traject kunnen bieden. Dat is écht heel zuur, want dit betekent dat de student zijn of haar diploma niet kan behalen. Gelukkig zijn er ook nog succesverhalen! Neem nou het verhaal van onze Timothy.

In augustus 2017 werden wij door Timothy benaderd met de vraag of wij hem een werkplek konden aanbieden waar hij voor 4 dagen in de week aan de slag kon. Xiphos is een erkend leerbedrijf en wij hebben het hele jaar door ruimte voor het begeleiden van 2 BBL ICT leerlingen. Timothy was nét op tijd! We zochten op dat moment namelijk een opvolger voor zijn voorganger. Na een proces van o.a. een telefonisch interview en een vervolggesprek kon hij aan de slag!

Toen Timothy bij ons begon nam hij al zijn kennis en ervaring mee van zijn vorige opleiding. Met zijn MBO 3 ICT op zak, startte hij bij ons zijn BBL-traject voor niveau 4. Zijn doel was afstuderen in de zomer van 2018 en dat kan alleen als je ook een leerzame werkplek kan vinden. Wij wilden maar al te graag Timothy deze kans bieden en hij greep deze met beide handen aan.

Nu, ruim een jaar later, is Timothy geslaagd voor zijn MBO ICT niveau 4! Hij heeft deze week zijn diploma opgehaald en kan dus volledig aan de slag binnen de ICT. En wij laten Timothy natuurlijk niet gaan. Hij heeft een vast contract gekregen bij Xiphos.

Hoe heeft Timothy zijn BBL-traject eigenlijk ervaren?

“Ik ben heel blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen om mijn BBL-traject te volgen bij Xiphos. Ik vond het een fijne en leerzame tijd en kreeg de juiste ondersteuning waar nodig. Ik zou het studenten zeker aanraden! Xiphos is soepel als het gaat om het indelen van je uren. Maar ook wat betreft het behalen van examens. Zo heb ik een aantal examens behaald afgelopen jaar. Er wordt altijd voor gezorgd dat je als student het papiertje kan behalen!”

Werken en leren is voor Timothy dus echt een aanrader. Hij geeft aan dat hij bij Xiphos meer heeft geleerd dan hij ooit op school heeft kunnen leren. Voor Timothy is het dus een hele positieve ervaring geweest. En voor ons ook!

En nu gaat hij eerst lekker genieten van een welverdiende vakantie. Daarna gaat hij aan de slag bij Xiphos! Met een vast contract op zak mag hij zelfs binnenkort zijn leaseauto ophalen. Succes Timothy!

Cynthia Bruinsma

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Schuiven naar boven