Van Onsite Support naar Systeembeheer

Op het gebied van IT-infrastructuur zijn er enorm veel ontwikkelingen, daarom vind ik het heel belangrijk dat ik kan meegroeien met deze ontwikkelingen en niet achter blijf.

Mede daarom ben ik 4,5 jaar geleden bij Xiphos in dienst gekomen. Voordat ik bij Xiphos in dienst kwam, zat ik al een aantal jaar in de detachering. Daar liep ik tegen het feit aan dat er veel met het ‘oude beheer’ gewerkt werd, terwijl ik juist vooruit wilde kijken en ook met het Cloud beheer kennis wilde maken. Ik wilde iets nieuws en zo startte mijn carrière bij Xiphos.

Mijn eerste opdracht via Xiphos was het geven van on site support bij een eindklant in de automobielhandel. Hier ben ik bijna vier jaar werkzaam geweest. Daarna was ik klaar voor mijn volgende stap. In eerste instantie zou ik bij een eindklant, in de bedrijfsapplicaties, mogelijkheden krijgen om door te groeien tot Medior Systeembeheerder. Helaas was er vanuit de eindklant te weinig personeel beschikbaar om mij in te werken, dus is er snel besloten om een andere uitdaging te zoeken. Deze nieuwe uitdaging ben ik sinds januari aangegaan. Binnen Xiphos kom ik op de interne afdeling Managed Services, waar ik persoonlijke begeleiding zal krijgen, om op deze manier door te kunnen groeien tot Systeembeheerder.

Deze volgende stap past goed bij mijn toekomstdroom. Over een aantal jaar wil ik namelijk het liefst aan de slag kunnen als Senior Systeembeheerder. Doorgroeien tot Systeembeheerder is dus al een hele goede eerste stap! Om mijn toekomstdroom zo snel mogelijk uit te laten komen, houd ik me ook actief bezig met het behalen van certificaten. Ik heb de afgelopen jaren drie Microsoft titels behaald; MCSA Windows Server 2016, MCSA Office 365 en MCSE Cloud Platform and Infrastructure. Momenteel ben ik bezig met het behalen van mijn Microsoft 365 Messaging Administrator certificaat. Als ik deze eenmaal binnen heb, wil ik me focussen op het behalen van VMware door een onlinetraining te volgen en dáárna ga ik me focussen op Azure. Genoeg te doen dus!

Als ik mezelf ontwikkeld heb tot Systeembeheerder, wil ik weer terug de detachering in. Van detachering leer ik namelijk ontzettend veel. Zo leer ik bijvoorbeeld in veel verschillende omgevingen te werken, maar ook kom ik erachter welke branche nou bij mij past.

Xiphos faciliteert hier goed in. Er hangt een informele en positieve sfeer, wat mij enorm motiveert om hard te werken. Als er iets is, kan ik dit altijd bespreken, het voelt voor mij echt als één grote familie. Het fijnste vind ik, dat ik word behandeld als individu en niet als een nummertje. Jaarlijks stellen mijn Fieldmanager en ik een persoonlijk ontwikkelingsplan op, hierbij wordt er met mij meegedacht om zo mijn toekomstdroom te realiseren. Ik ben blij dat mijn ambities serieus worden genomen en ik kan blijven groeien!

Ricardo Amo

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Schuiven naar boven