Xiphos is de plek om veel te leren en de uitdaging aan te gaan

Xiphos is dé plek om je te ontwikkelen

Vijf jaar dienstverband

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat ik mijn contract getekend heb. Toentertijd werkte ik, via een andere detacheerder, bij een klant in de zorgsector. Hier vertelde een collega op de werkvloer dat hij via Fencer, wat later Xiphos is geworden, werkte en adviseerde mij om dit ook te doen. Hij vertelde dat het een werkplek was waar je veel kan leren, jezelf kan ontwikkelen en dat je hier de uitdaging aan kan gaan. Niet veel later ging ik ook op gesprek en toen alles rond was, werd het contract getekend.

De eerste vier jaar was ik werkplekbeheerder bij een klant in Apeldoorn. Hier heb ik veel kunnen leren, zo veel zelfs dat ik uiteindelijk uitgeleerd was voor deze functie in die omgeving. Xiphos is hiermee aan de slag gegaan en samen zijn we tot een nieuwe uitdaging gekomen. Nu ben ik namelijk 1e en 2e lijns servicedeskmedewerker intern. Dit houdt in dat ik het grootste gedeelte op het hoofdkantoor in Hilversum zit, maar soms ook naar de klant toe ga. Wanneer er vervanging nodig is bij de eindklant, doordat er iemand op vakantie is bijvoorbeeld, ga ik naar de klant toe om daar zijn of haar werkzaamheden over te nemen. Dit zorgt voor veel afwisseling en tegelijkertijd ook voor veel uitdaging, omdat je steeds met andere IT-omgevingen te maken hebt. IT-omgevingen waar ik o.a. mee werk zijn: Citrix, RDP, Cloud en Azure.

Favoriete aspecten en ontwikkelingen

Het klinkt misschien cliché, maar het leukste aan mijn werk vind ik toch de collega’s. Op kantoor hangt er een informele sfeer, iedereen staat klaar om je te helpen en daar leer ik weer enorm veel van. Iedereen heeft zijn eigen specialismes, maar toch denken we met het hele team na over oplossingen. Dit zorgt voor een teamgevoel en vertrouwen in elkaar. Mede door dit vertrouwen hebben we veel vrijheden. Een leuke uitdaging voor mij is het oppakken van 3e lijns incidenten, samen met een van mijn collega’s. Zo kan ik mezelf blijven ontwikkelen en doorgroeien naar een mediorfunctie. Iets anders wat ik doe om mezelf te blijven ontwikkelen is het behalen van certificaten. Na het behalen van mijn Microsoft MD 100, ben ik nu bezig met Microsoft MD 101. Als ik vooruitkijk naar de volgende vijf jaar, wil ik graag de Azure kant op. De Microsoft Cloud is in mijn ogen de toekomst en ook precies wat ik interessant vind.

Werkweek

Door de afwisseling tussen intern en op locatie bij de klant is elke dag voor mij anders. Hierom kijken we niet naar een werkdag, maar een werkweek. Maar zelfs deze is wekelijks verschillend…
Als ik de dag intern doorbreng, begint de dag met een stand-up. Hierin komen belangrijke zaken aan bod, maar wordt ook de dag besproken. Hierna ga ik de binnengekomen meldingen sorteren op prioriteit. De rest van de dag houd ik me hoofdzakelijk bezig met het oplossen van deze meldingen en het afhandelen van 2e lijns calls.
Nu kan het zo zijn dat ik de hele week intern zit, maar laten we ervoor nu even vanuit gaan dat ik ook een dagje naar de klant ga. Hier houd ik me voornamelijk bezig met hardware, omdat dit dingen zijn die echt op locatie moeten gebeuren. Kortom, elke werkdag is weer verschillend en dat houdt mijn werk leuk.

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Schuiven naar boven